Akupunktur rejse til Kina

Michael og Jens i Kina

Michael og Jens i Kina

Michael og Jens er på uddannelsesrejse til Kina.

Vi skal besøge en del læger/professorer som har specialer i forskellige sygdomme og lidelser
Formålet med denne tur er at opservere nye og gemmen prøvede tekniker
Vi skal bruge tiden primært på opsevere  praktisk klinkarbejde, eneste undtagelse er dybtegående teori om kosmetisk akupunktur
Vi ønskede også og vide om Danske akupunktørers uddannelses niveau er godt nok.
Til vores store glæde, så kan vi oplyse, at de fleste danske akupunktører er ret godt med, når vi tager vores uddannselsestimers antal I betragtning.
Denne rejse er kommet istand med hjælp af dr. Qunhui Mao, der har gjort et meget stort stykke arbejde og har brugt meget tid. Det er vi dybt taknemmelig for.

Den første Professor er Dr. Xia (Beijing Universitets hospital) som er 70 år gammel og har ca.100 patienter fra klokken 8.00 til 13.00. Hun er uddannet vestlig læge. Hun valgt de sidste 20 år at kun at anvende TCM – traditionelt kinesisk akupunktur.

Dygtige læger i Kina

Dygtige læger i Kina

Hendes speciale er Lammelser og Atopisk gastritis. Hendes behandlingsmetoder for ovennævnte sygdomme / lidelser er berømt over hele Kina. Vi har været så heldige, at få en aftale igennem, så vi kan møde hende og hendes stab. Vi har været hos hende i nu tre dage. Tempoet er højt og proffesionalismen er I top.
Hun sætter del nåle hos patienterne. Hun bruger meget Du – meridianen samt den ydre blæremeridian. Hun anvender også velkendte punkter som m36,ny3,gb34,mp9,mp6,lever 3.
Hendes behandlingsprincip er: Ved lammelser: Ca. 60 % af alle lammelser er ifølge hende en følge af virusinfektioner. De resterende skyldes udefra kommende vind I følge TCM. Der er tre forskellige former for lammelser. Det er vigtigt, at understrege, at man som patient skal påbegynde denne akupunkturbehandling inden 6 måneder for at opnå et godt og varigt behandlingsresultat.

Atrofisk Gastritis er en meget normal sygdom i det store Kina og i lille Dannevang. Om netop denne sygdom har hun lavet forskning i. Hun anvender rigtig meget Du – meridianen og den ydre blære meridian, samt ovennævnte punkter. Til denne lidelser anvender hun et meget specielt strømapperat, der efterligner mikrobølger. Da plus og minus bliver tilført samme nål – hun har en stor succesrate med netop denne lidelse. Det er normalt en lidelse som er meget svær at behandle i Danmark, både hvad det angår det tradionelle system og det alternative behandlingssystem.

Atropsisk muskellidelser – hvor muskel større men anvendelsegraden er væsentligt reduceret –  ifølge Dr, Xia noget man normalt ikke kan gøre så med vestlig medicinsk. En ud af 3000 mennesker der lider af denne sygdom i Kina.

Behandling af børn under 7 år med børnelammelser.

Børnelammelser har hun også en stor succesrate på 84%. Behandlingen er meget simpel.
Et sekund på hver punkt – Quick needel.

Børn

Akupunktur til børn i Kina

Hun stikker i Ryggens du – punkter samt nogen blærepunkter på benene blærepunkter. Hun stikker en del punkter i hovedet og  på halsen.

Med disse sygedomme har hun rigtige gode resultater der senere bliver offentligt gjort. For at kurere og gøre disse lidelser bedre skal patienter behandles over 3 mdr. Ca. 60 behandlinger. Dette kan ikke umiddelbart overføres til Danmark, da vi  europæere efter hendes opfattelse reagere bedre på akupunktur.

Diabetes behandler Dr, Xia meget og har rigtige gode forsknings resultater med netop denne lidelse. Hun siger, at hun hjælper 84 % alle diabetespatienter. Men der skal ca. 30 behandlinger til før lidelsen er kommet under kontrol.

Dr.Bai.
En meget venlig herre- med stor udstråling. Han behandler nåle lang væk fra lidelsen/ altså distale punkter. Han fortalte os hvis er en nyrerubalance – så skinnebenet som meget ømt. Qien skal findes hvert punkt – så virker det kanon.
Han anvender meget co. 12 og sj3+ sj 6 til paralysis. Ligeledes anvender han også cupping til ovennævnte lidelse.

Dr. Qin.

 • En kvinde med stor indsigt I  mange mennesker problemer
 • Hun stikker dybt i stort set alle punkt og hun leder efter hele tiden efter Qien. Hun bruger sikkert et minut på hvert punkt.
 • Hun palper meget for sikker på om er det rigtige sted. Er miltmeridianen feks. Øm – så er hun det rigtige sted.
 • Tykke mennesker har meget slim i sig ifølge dr.Qin.Slim slører sind og krop
 • Hun anvender de klassiske punkter
 • Hun bruger også meget cupping til en lang række lidelser – både kold og varm cupping.
 • Er man øm i albuen anvender hun scalpakupunktur på motoriklinien. Find det ømme punkt og stik dybt.
 • Hun anvender også tre pande punkter til lænden. samt daimai g26.
 • Hjerneblødning. SJ.6.+ og andre klassiske punkter
 • Tinnitus stikker hun dybt i området af ty.19.

 

Dr.li
Det er en stor ære for os at blive undervist og følge denne meget dygtige og vellidte læge i hans daglige virke på universitetes klinik, da han har meget stor indsigt i stor set alle områder af den kinesiske medicin – herunder akupunktur.

dygtig dokter

Fantastisk dygtig dokter

 • Stikker dybt med stor præcision
 • Udover nålene benytter han moxa  i stort omfang .
 • Ved bevægeapperatets lidelser anvender meget massage samt kiropraktik
 • Doktor Li mener at yang altid skal bevæges, uanset ublancen (Yang diffsence-yin exxes) Yangen er til stæde.
 • Ved Tinitus sticker han dybt rundt om øret og  ren medianen
 • Benhandling af børn. Barn på 5 år med cerebral paralytis på barnet før barnet fik de to forgående behandlinger kunne drengen ikke tale og græde, kunne han sige få ord. 4 menneske holder barnet (det lyder voldsomt-men det er ikke så voldsomt) han stikker forholdsvis dybt på du og ren medianen samt klassiske punkter.
 • Søvnløshed – her anvender han meget ren – meridianen
 • Forhøjet blodtryk er slim.
 • Han anvender meget puls
 • Allergi – bevæge yang energien
 • Diabetes – har rigtige gode resultater med den lidelse
 • Yin def
 • Blodstaser
 • Folk der har diabetes har som regel et beskidt ansigt.
 • Den tynde og den tykke type. Her er behandlingene meget forskellige.
 • Han anvender meget nyrepunkter.
 • Årsagen til denne sygdom skal findes i personens livsstil, samt det genetiske materiale

Foredrag på Beijing Medicinske Universitet af Michael Jensen

En dag var vi på en klinik,hvor vi observeret at de ikke kunne behandle ryg ,nakkepatienter og hælspore. Patienterne  havde mange ondt – op til et 8 tal på en skala til til 10. Jeg blev spurgt, hvordan jeg vil hjælpe. Jeg sagde, at vi kunne et akupunktursystem der hedder akupunktur2000/acunova. Prøv at behandle denne patient. Hun havde ondt I hele kroppen. Jeg undersøgte hende, og fandt ud at det hele kom fra s- 5 – s- 4. Jeg fandt de ømme punkter på pegefingerne. Jeg satte to nåle og stort set var alle smerterne væk. Jeg fik yderligere 4 patienter. Dem klarede jeg også – to dage efter underviste jeg Beijing Medicinske Universitet of Chines medicin.På et tidspunkt skal vi ned og lave et kursus i dette geniale system.

Akupunktur rejse til kina akupunktur

Dr, Zhao

Ansigtakupunktur
En spændende område. Vi starterde med 2 gange 3 timers undervisning af Dr, Zhao som har en velbesøgt akupunkturklinik I Hong Kong, der næsten kun behandler kvinder med kosmetisk akupunktur. Kosmetisk akupunktur er en anerkendt behandlingsform i de meste af verden, herunder USA, Kina, Japan.

Behandlingen med Kosmetisk akupunktur er forfinet og sat I system, så behandlingen fremstår som en effektiv modstykke til kirugiske indgreb.
Kosmetisk akupunktur går flere tusinde år tilbage og er beskrevet I bogen Den gule kejser´s klasiske kinesiske medicin, behandlingsformen , Man anvender forskældige metoder til at gøre ansigtet smukkere.
For at gører ansigtet smukkere skal man bl.a. regulere meridianbanerne  samt qi og blod.
Når man bevæger qi og blod bliver ansigtet smukt og fremstår sundt.
Det er meget vigtigt at man fjerner hede tilstande I kroppen og tørhed i ansigtet.
Når hun behandler hedetilstande I krop og ansigt benytter hun bloodletting på jin wel punkterne . Hun anvender bl.a. plom blossum/ seven star hammer.

Pigment forandringer behandler dr. også med akupunktur
Dr. Zhau oplyser at store rynker bliver udglattet og mindre rynker forsvinde  og huden fremstår med stører farve, glød og glans.

Til Acne bruger dr. Zhau også akupunktur.
Dr. Zhau siger at det er vigtigt at forebygge så man ikke får rynker og at akupunkturen er et virkeligt godt redskab .
Poser under øjene kan fjernes. Her gælder det om at styrke musklerne omkring øjenende samt nære blod og væske
Når man som kvinde  har fået fjernet livmoderen, kan ansigtet “mørkt-brunt, trist at se på”

Dr. Guran

Mave akupunktur :

Denne behandling er en ny behandlingsform I Kina, En af de læger der udviklet/forbedret teknikken  er dr. Guran . Vi har fuldt hende arbejde I flere dage på hendes klinik, der var en afdeling på et mindre komune hospital.
Behandlingen er effektiv og enkelt og begrænser sig til abdomen og kan behandle næsten ubalancer.

Kosmetisk Akpunkutur

Dr, Zhao

Fantastisk læge med stor erfaring. Hun behandler hudsygdomme og er virkelig god til dette.

Hendes klinik er hver dag fyldt med mange patienter.

mere om hende senere.

Vi har copyret (c) på alle billeder photos og tekst