Prostata behandling med akupunktur

Prostata (Prostaitis) behandling med akupunktur

Prostata, også kaldet blærehalskirtlen er en kirtel, som kun mænd har. Kirtlen er beliggende rundt om mandens urinrør nedenfor urinblæren og er normalt på størrelse med en kastanie. Når man kommer op i årene, kan den begynde at vokse. I de fleste tilfælde er det en godartet forstørrelse, som kan afhjælpes.

Symptomerne kan være mange: slap urinstråle, hyppige vandladninger, pludselig vandladningstrang og fornemmelse af at blæren ikke bliver ordentlig tømt. Der kan også være besvær med at få startet vandladningen, selvom man føler trang til at tømme blæren.

Den normale Prostaitis er godt to centimeter i diameter og vejer 25 gram. Prostata består egentlig af mange små kirtler, som producerer hovedparten af sædvæsken, der lagres i sædblærerne.

De fleste organer bliver mindre med alderen, men Prostaitis har en tilbøjelighed til at vokse og blive større, en forstørrelse der er godartet. Det mandlige kønshormon testosteron stimulerer væksten.

Hvordan konstateres det?

Prostaitis kan måles ved en blodprøve, der viser PSA-værdien

Akupunktur vil have en hurtig virkning og mange mænd føler, at de får god hjælp af akupunkturen.

Hvad er Prostata?

Prostaitis er primært opbygget af kirtelceller, bindevæv og muskelceller. Kirtelcellerne danner en væske, som ved udløsning blandes med sæden fra testiklerne. Kræft i prostata udgår stort set altid fra kirtelcellerne.

Kræft i blærehalskirtlen er den hyppigste form for kræft hos mænd i Danmark næst efter overfladisk hudkræft. Tallet er stigende. Dette skyldes, at man i de seneste år har fået nye undersøgelsesteknikker og at man er blevet bedre til at stille tidlige diagnoser.

  • Man ved meget lidt om, hvorfor nogle mænd får kræft i Prostaitis. Men man ved, at produktion af det mandlige kønshormon har en betydning. Man ved også, at der er visse grupper af mænd, hvor man ser sygdommen hyppigere end hos andre.

Få alternativ behandling af forstørret prostata her