Pulsdiagnose

Pulsdiagnose er et af akupunktørens redskaber til at stille en korrekt kinesisk diagnose

Mange sygdomme og sundhedsproblemer kan indebære lignende symptomer.Men ved nærmere eftersyn af pulsen er den sande årsag til problemet udsat.

Observeres denne ændring i puls, fordi som funktionen af organforandringer, vil det også forårsage ændringer i arterien på grund af årsager, såsom inflammation, blodvolumen, eller kvaliteten af blod.”Hvor tager man pulsen?

Pulsen tages ved håndledet der er 3 positioner og det er 3 lag. Pulsdiagnose er sammen med tungediagnose en vigtig del af den kinesiske medicin, med pulsdiagnose kan akupunktøren finde ubalancer og dermed påbegynde en behandling.

Der findes virkelige dygtige kinesiske læger der efter et helt liv´s træning er istand til at diagnostiserer op til 25 sygdomme, dvs. ikke kun ubalancer men sygdomme.

Puls diagnose er en kompleks proces, men vi vil gennemgå nogle af de vigtige kvaliteter, når observere pulsen:

– Positions- pulsen mærkes ved 3 positioner på håndleddet, og hver position er forbundet med et andet organ i kroppen. De er sammenfattet i nedenstående skema. Mens føle pulsen, ser vi på kvaliteten af pulsen ved hver position, og dermed den energiske tilstand af hver af disse organer.

Mens følelse, vil vi karakterisere puls position i henhold til de øvrige puls kvaliteter, der er anført nedenfor- Dybde- der er 3 positioner pulsen kan mærkes på, overfladisk, midterste og dyb.

Dybden af pulsen normalt indikerer i hvilken udstrækning en sygdom er trængt i kroppen. For eksempel; hvis mens pulsen på lungen position mærkes kun på det overfladiske plan og ikke i midten eller dyb, vil det indikere personen har en forkølelse eller influenza. Et andet eksempel; hvis pulsen på nyrerne position kun mærkes på meget dybe niveauer ved at trykke hårdt ned, kan det være tegn på kroniske rygsmerter.

Inflammation resulterer i rygsmerter forårsage død blodlegemer til at akkumulere, hvilket resulterer i en dyb forsænket puls i nyrerne puls, fordi musklerne omkring lænden er ud for nyrerne.

Styrket puls styrke kan karakteriseres som stærk, medium eller svag. Styrken refererer til den kraft eller amplitude, ved hvilken pulsen rammer fingrene. Ideelt set bør en puls være stærk, men ikke for stærk. Styrke sædvanligvis angiver funktionsniveau.

For eksempel, hvis pulsen på maven position mærkes som meget stærk eller dunkende, kan det indikere acid reflux. Et andet eksempel, hvis pulsen på venstre nyre holdning er svag, og der er lidt kraft rammer fingrene, kan det indikere svækket nyrefunktion medfører hyppig eller nat vandladning.

– bredden af puls kan kategoriseres som bred, normal eller tynd. Det er typisk en faktor fugt eller tilbageholdelse vand niveauer i kroppen. Hvis der er øget væskeophobning så kan det presse på skibene forårsager arterie at føle tyndere. Det kan også indikere en svækket energi, immun eller fordøjelsessystem, faldende tryk, som blodet kan strømme gennem den arterie, hvilket forårsager det til at føle tynd. Omvendt kan en lang puls være resultatet af en kronisk patogen.

Kvalitet-pulsen kan også have en vis “føler” eller “tekstur” ved palpation. Hver kvalitet vil afspejle en anden lidelse eller ubalance. I kinesisk medicin, har vi identificeret 29 forskellige puls typer (hvoraf nogle er blevet beskrevet allerede), men de mere almindelige puls kvaliteter er:
– Trådrig- puls føles som en guitar streng, meget stram, lige, lang, med tydelige grænser. Typisk forstås uregelmæssige leverfunktionen eller en tilbageholdt patogen i leveren.

Slippery- blodet føles glat gennem arterien

Næsten som om de små perler flyder igennem under fingrene. Typisk angiver tilbageholdte patogener, slim overbelastning eller fugt fastholdelse. For eksempel kan en glat puls i maven position indikerer alvorlig fordøjelsesbesvær eller en mave influenza. Typisk vil gravide kvinder også have en glat puls, og afhængigt af, hvilken side den glatte puls mærkes vil hjælpe med at bestemme kønnet på barnet.

– Knotted- føles langsom med uregelmæssige pauser. Dette kan indikere en hjertesygdom, såsom en mumlen, som forårsager uregelmæssigheder i hjerterytmen. Det kan også indikere en fysisk blokering forårsaget af blod stagnation, en masse, eller en tumor.

Surging- denne puls vises meget stærk, når det først rammer fingrene (systolen), men vil synes at forlade meget svag på ned beat (det diastole). Typisk tegn på tab af kropsvæsker eller blod forårsaget af diarré, tunge menstruation, eller kraftig blødning.

– Scattered- denne puls synes at have nogen grænser, og vil let blive uregelmæssig, når noget pres påføres. Dette indikerer normalt en langvarig, kronisk tilstand.

 

Kinesisk Puls Diagnose er en kompleks færdighed.

Hvis de anvendes korrekt, vil hjælpe give endnu større kliniske resultater hurtigere.

Et eksempel kan være, at på klinikken en uge havde vi flere forskellige patienter, som alle kom til behandling af astma. De havde symptomer på vejrtrækningsbesvær, hvæsende vejrtrækning, bryst undertrykkelse og sænkes lungekapacitet, syntes de alle ligesom den samme sag.

Men ved at tage pulsen, hver havde en anden årsag, eller associeret dysfunktion, for astma. Disse patienter skal have forskeldige behandlinger