Tinnitus også kaldet øresusen

Tinnitus er nemlig den lægelige betegnelse for øresusen. Mennesker med tinnitus fortæller, at det er en lyd inde i øret, der ikke kommer udefra.

Lyden kan være som en hyletone, en brummen som af maskiner eller noget helt andet. Nogle har 2-3 forskellige lyde på samme tid.

Styrken af tinnitus kan være fra næppe hørlig til en styrke der overdøver almindelig tale, medfører søvnbesvær og i det hele taget gør dagligdagen uudholdelig.

Er ofte, ligesom med høretabet, en skade i det indre øre i nogle sanseceller, der kaldes hårceller.

Årsagen

Symptomer man får typisk ved: almindelige aldersforandringer i øresneglen, støjskader, arvelig høretab, skade på øresneglen som følge af infektion, skade på øresneglen som følge af slag mod kraniet, Menieres sygdom, skader i mellemøret kan også give disse symptomer. En del mennesker for også denne lidelse  ifb. Sygdomme som influenza

Andre sygdomme i organismen vil typisk forværre en allerede eksisterende tinnitus. Her kan nævnes: sukkersyge, smerter i nakken (myoser) og tandproblemer samt ublancer med feks. meget varme i kroppen. Desuden vil tilstanden forværres hvis der opstår en stresstilstand.

Hvad med behandling?

Nogle former for tinnitus kan behandles, mens andre former er kroniske og uhelbredelige. Der er ingen specifik kur mod denne lidelse. Hvis helbredelse ikke er mulig, er behandling mere af pædagogisk art. Man skal med andre ord lære at leve med den og lære at overhøre den.

Akupunktur har vist sig, at kan være en effektiv behandlingsmetode mod tinnitus. I Kina har lægerne bevist, at akupunkturen virker på mange mennesker, det er dog desværre ikke alle der kan hjælpes, tal med din Godkendte akupunktør og få hjælp i dag.

Få akupunkturbehandling her: