Kaffe og kaffens virkning

Nu skal vi ha´en pause og en kop kaffe…..
 

Den bemærkning er vist meget almindelig i Danmark. Nogen tilføjer: -”og en smøg”. Det hører sammen på én eller anden måde – for mange mennesker.

Hvis du er storforbruger af kaffe igennem mange år, kan du risikere at der en dag kommer en ”regning”.

Den regning skal betales med din egen sundhed, helse og velvære – og den trækkes automatisk på dine ressourcer, først uden at du bemærker noget som helst, men en dag har du et sundhedproblem. Hvis du drikker mere end 2 kopper kaffe dagligt, kan det få nogle af følgende konsekvenser:

  • Blodsukkerbalancen begynder at blive ustabil med store op- og nedture
  • Bugspytkirtlen påvirkes med risiko for insulinresistens
  • Syndrom X og efterfølgende sukkersyge
  • Blodtrykket kan blive påvirket og bliver svingende – hyppigst for højt
  • Produktionen af mavesyre øges – med risiko for, at der bliver overskud med efterfølgende katar og mavesår
  • Hormonbalancen påvirkes i uheldig retning – både hos mænd og kvinder
  • Hudproblemer kan forværres ved at drikke meget kaffe. Visse eksemer kan ligefrem skyldes meget kaffedrikning. Man kan få en allergi på kaffe.

Kaffe nedbryder dine mineraler og vitaminer på en måde, så du ikke får gavn af dem.

Vitamin B og – C er særligt udsatte. Optagelsen af de værdifulde mineraler jern, kalium og natrium bliver reduceret. De to sidste har stor betydning for nervesystemets kommunikationssystem
Uforklarlige rygsmerter viser sig i mange tilfælde at have årsag i for meget kaffe. Forklaringen er den, at índtagelse af meget kaffe virker vanddrivende. En meget aktiv blærefunktion påvirker blærens meridianer og området, hvor de løber igennem. Det virker som om at meridianerne bliver ømme på grund af overanstrengelse ved den forøgede blærefunktion.
Desuden skylles vandopløselige vitaminer og mineraler hurtigt med ud. Det er især de
vigtige, vandopløselige C-vitaminer og mineralet zink

Kaffe virker vanddrivende,

og meget kaffe kan også medføre mere eller mindre kronisk træthed, selvom nogen mener, at det virker opkvikkende. Det gør det måske nok, men kun for en kort tid.
Et stort kaffeforbrug kan virke som en terapeutisk forhindring i forskellige behandlinger.
Kaffe kan, når det indtages sammen med sukker eller søde sager danne en sort, asfaltlignende belægning i tyktarmen. Det blev opdaget for nogle år siden af den kendte terapeut, forfatter og underviser Frede Damgaard, som sammen med terapeut Anne Strårup udførte tarmskylninger efter en amerikansk metode.
 

Når du nedsætter dit kaffeforbrug, bør du gøre det gradvist over mindst 2-4 uger. Hvis du gør det for hurtigt, kan du få abstinenssymptomer: Hovedpine i baghovedet, alm. utilpashed, træg mave, ekstraordinær træthed og humørsvingninger.

Det viser, at kroppen er vænnet til nogle bestemte stoffer i kaffen, og når den ikke får dem, protesterer den.
Kaffe er ekstremt meget ”yin” i den orientalske opfattelse af kvaliteten af mad og drikke – p.g.a. at den er  meget syredannende. For meget syre i kroppen giver smerter i led og muskler og danner grundlag for en lang række sygdomme, i særdeleshed gigtlidelser. Vi taler om yin-smerter – og vi kan behandle dem.
Kaffe ristes ved temperaturer over 200 gr., og under ristningen dannes tjæreagtige produkter.
Koffeinfri kaffe er også ristet og behandlet med Trikloretylén og Metylénklorid. Begge disse stoffer kan være kræftfremkaldende.
Ref: Bogen ”Læge og Alternativ” af læge Anders Korsgaard.

Hvis du ( som vi er) glad for kaffe så husk at få ekstra vitaminer