MIGRÆNE og AKUPUNKTUR

Der kan gøres noget ved migræne!   AKUPUNKTUR

I orientalsk medicin siger man, at øjnene er leverens spejl.

Hvis dine øjne let bliver trætte, hvis øjnene er ekstremt følsomme over for lys, hvis de løber unormalt meget “i vand”, hvis der er synsforstyrrelser eller de får et gulligt skær, kan der være tale om en irritation af lever og galde, som kan være årsag til hovedpine og migræne.

Hvis du er mørk omkring eller under øjnene, kan det være mangel på søvn, overarbejde eller fødevareallergi (irritation af lever/galde). Øjnene er tæt relateret til lever og galde ifølge den orientalske måde at se på sammenhængen i menneskets krop.

Derfor er der tit øjensymptomer ved migræneanfald. Migræne kan være en levermigræne, som kendetegnes ved, at den kommer snigende langsomt – for så at kulminere og derefter klinge af lige så langsomt, som den kom.

Galdemigrænen migræne kommer som et lyn og forsvinder lige så pludseligt. Der kan forekomme synsforstyrrelser såsom tåget syn, sorte pletter, der bevæger sig (mousses volantes) m.v.Lysfølsomhed, kvalme og opkast er også med i billedet af symptomer på migræne.

Alle migræner kan behandles effektivt med akupunktur, samt kinesisk urtemedicin eller forskellig leverstyrkende naturmedicin og homøopatiske præparater. For at undgå at belaste sin lever/galde eller blot for at pleje disse livsvigtige organerkan vi lære vores migræne klienter følgende:

  1. Spis langsomt og tyg maden grundigt, før du synker. Nyd din mad. Lad være med at “kaste den ned”, fordi du har travlt. Hvis maden kommer ned i “klumper”, sætter du din fordøjelse på overarbejde, især lever og galde, som skal levere fordøjelsesenzymer.
  2. Spis aldrig for meget fed mad (fedt kød og pålæg, smør, fløde i sovs og kager).  Det giver ekstra pres på lever og galde, som skal producere ekstra enzymer til at nedbryde alt det fede.
  3. Drik øl, vin og al anden alkohol med måde. Disse drikke “slider” på leveren. Det samme gør indtagelse i længere tid af mad og drikke samt slik tilsat mange kunstige farvestoffer, konserveringsmidler og andre unaturlige stoffer. Medicin i længere tid kan også belaste leveren. Tag kun det nødvendige.
  4. Giv leveren en forfriskende kur en gang imellem for at rense og styrke energien. Der findes flere gode metoder. Man kan få en speciel behandling med akupunktur, som får leveren til at udrense ophobede og belastende stoffer: Medicinrester, Tilsætningsstoffer, farvestoffer og konserveringsmidler.Man kan også tage en kur med mælkebøttesaft, artiskoksaft eller speciel Naturmedicin for leveren, hvis der er behov for det.(Khan Herbs) migræne
  5. Akupunktur Migræne

Akupunktur imod migræne   :   Migræne

Doris Damsgaard, Svendborg

Migræne akupunktur