Kinesisk olie – Eagle medicated oil

KINESISK “GRØN” OLIE.

”Eagle medicated oil” – her kaldet “Kinesisk olie” – eller ”Grøn olie” – er en værdifuld hjælp at have i medicinskabet eller i tasken. Den er god at have med på rejser, ved sportstræning samt på jobbet.

“Kinesisk Olie” kan bruges af både voksne og børn uden bivirkninger. Man skal dog passe på, at olien ikke kommer for tæt på øjne eller slimhinder – så svider det.

Grøn olie anvendes til hovedsmerter, muskel- og ledsmerter, ømhed, gigt, tandpine, forkølelse, influenza og stoppet næse. Er velegnet til at behandle træthed, uoplagthed, kvalme, søsyge, køre- og luftsyge, samt ved meget varmt vejr.

Hvis man skal køre langt – for ikke at døse under kørslen.

ANVENDELSE:

OBS: Olien prikker i huden og kan hos nogen give en kuldefornemmelse i et øjeblik – hos andre kan det føles varmende.
Personer med allergi på Salicylsyre eller duftallergi må ikke bruge olien før prøve med en dråbe i albueleddet indvendigt.

Ved smerter:

Massér et par dråber ind i huden over området, hvor det smerter. Efter et øjeblik mindskes
smerten.

Ved forkølelse, tilstoppet næse, hovedpine m.m.:

Gnid et par dråber på pande, tinding og nakke samt lige under næsen. Det lindrer.

“Kinesisk olie” kan give luft i en tilstoppet næse ved at indånde dampen: Tag en lille skål med varmt vand. Dryp nogle få dråber olie i. Tag et håndklæde over hovedet, hold ind over skålen og lad dampene løsne og lindre i næse og svælg. Det bruges også at komme en dråbe i et lommetørklæde.

Ved rejsesyge, kvalme og utilpashed:

Dyp en tandstikker i olien og tag den i munden, eller tag en dråbe på tungen. Det er ikke giftigt. Olien får kvalme og ubehag til at forsvinde omgående.

Man kan også bruge en lille smule olie på akupunktur-punkterne: Extra 1, Tai Yang, Gb20, Du 26, Ren 24. Denne kombination sammen med Grøn Olie er meget virksom ved besvimelse, køre-, sø – og flysyge, alment ubehag og meget mere.

Andet: Grøn olie kan bruges ved insektstik for at tage kløe.

Bruges ofte som efterbehandling i akupunktur- og anden behandling i klinikkerne.

Deklaration: Menthol, Methyl Salicylate, Klorofyl samt diverse nødvendige olier. Fremstillet i Singapore efter en tysk recept.

©Doris Damsgaard, Svendborg