kinesisk medicin

Kinesisk medicin

Nyttige informationer for den gode akupunktør

I Traditionel kinesisk medicin, behandler man aldrig kun symptomerne

Men den underliggende disharmoni mellem organerne, som ifølge tankegangen i Traditionel kinesisk urtemedicin,  er den egentlige årsag til symptomerne.

Disse ubalancer opstår når Qi, blod og væsker ikke flyder frit og ubesværet i kroppens meridianbaner og når organsystemerne ikke arbejder harmonisk og velkoordineret. Yin & Yang.

Traditionel kinesisk urtemedicin har en skriftlig tradition hvor nogle af de ældste bøger fra omkring Kristi fødsel stadig bruges som reference.

Den tidligste skriftlige kilde er “The Book of Songs” fra perioden 770-476 f.kr. Den første rigtige Materia Medica, Shen Nongs Materia Medica er fra 50 e.kr. Den naturlige Kinesisk urtemedicin, har en lang historie bag sig og alle de traditionelle recepter anvendes stadigt den dag i dag.

Mere information

På næsten alle hospitaler i Kina, er der ud over et vestligt apotek også et kinesisk apotek med ufatteligt mange urter. Disse urter blandes flittigt og de fleste kineser bruger det dagligt. Fra taxachaufføren med den alvorlige sygdom til lægen med en lille forkølelse.

På de efterfølgende sider vil vi beskrive kinesiske urteblandinger og enkelte urter. Begynd aldrig at indtage eller blande urterne uden professionel bistand.

Traditionel kinesisk urtemedicin