Oscillococcinum og Influenza

Det er et homøopatisk middel, fremstillet efter traditionelle homøopatiske principper og leveres som  homøopatiske mini-tabletter i små glas, hvor 1 glas svarer til en dosis..

Består af udtræk af lever og hjerte af Anas Barbariæ. Der er ingen bivirkninger.

I reklamen fra leverandøren omtales Oscillococcinum som ”Naturens bedste alternativ til Influenzavaccination”!

Symptomer:

Vær opmærksom på dine kropssignaler: Sløjhed, hovedpine, træthed, begyndende ømhed i kroppen,  smerter i led og muskler, ondt i halsen, kulderystelser, begyndende feber, stoppet eller løbende næse, tør hoste.

Symptomerne varer fra 3 dage til en uge, selvom hoste og træthed kan vare endnu længere.

Begynd behandling ved de allerførste tegn på influenza, og angrebet kan afværges..

Brugsanvisning:

Du må ikke have drukket kaffe eller røget lige før du tager Oscillococcinum. Skyl munden med vand først. Hæld glassets indhold ind i munden – under tungen – og lad tabletterne smelte langsomt.

Tag Oscillococcinum enten 15 min. FØR et måltid eller 1 time EFTER et måltid for at få den bedste effekt ifølge reglerne for homøopatisk medicin.

Forebyggende:

Tag en dosis = 1 glas 1 gang om ugen i den tid, hvor der er risiko for Influenza.

Ved symptomer på begyndende influenza:

Tag en dosis så hurtigt som muligt. Gentag 2-3 gange om dagen med 6 timers mellemrum i max 3 dage, voksen-dosis.

Ved en Influenza, der har nået at få fat:

Tag en dosis morgen og aften i 3 dage, dette er voksen-dosis. Hvis symptomerne stadig er til stede efter 3 dage, så stop med kuren og tal med din læge.

Oscillococcinum er godkendt af lægemiddelstyrelsen i mange lande i Europa.

I Frankrig har næsten ethvert hjem Oscillococcinum i husapoteket, og man har ikke mange influenza-tilfælde. Det siges, at man endda giver det til babyer ved influenza-epidemier.

Her smeltes tabletterne i lidt kogt, lunkent vand og det gives med ske eller i en sutteflaske. Alene det, at babyer kan tåle det, viser, at det er aldeles ufarligt – men effektivt.

Altså – spar dig selv for en ubehagelig influenza.

©Doris Damsgaard, 29. september 2003

3. oktober 2010, opdatering: Oscillococcinum mod influenza kan købes i håndkøb i franske apoteker.  Oscillococcium kan nu også købes i Danmark