Amerikanske forskere  har endelig fundet ud af, hvorfor akupunktur er effektivt mod smerte.

Kineserne har i 2000-3000 år helbredt mennesker ved at stikke nåle i dem. Hvordan det virker, har været et mysterium – i hvert fald for os her i Vesten.

Hvorfor akupunktur er effektivt til lindring mod smerter? Det mener amerikanske forskere nu at have fundet forklaringen på en del af mysteriet om akupunktur.

Det viser sig, hævder forskerne fra Rochester University i New York i en undersøgelse, der blev publiceret i sidste uge, at nålene aktiverer produktionen af et naturligt smertestillende stof i organismen.

Akupunktur foregår ved, at nåle stikkes et par centimeter ind i kroppen. Der føles ikke smerte, men kroppen reagerer ifølge de amerikanske forskere, som om den var betændt og smertefuld og sætter produktionen af adenosin i gang.

Adenosinen virker øjeblikkeligt og også på de områder, hvor skaden og smerten i virkeligheden sidder.

De amerikanske forskere har dog ikke løst gåden om hvorfor at akupunktur kan behandle en lang række sygdomme herunder smerte.

Denne viden hviler stadig på de oldgamle beskrivelser om medianbanerne og akupunkturpunkternes virkning, fra bl.a. Den gule kejsers lærebog”. Bogen er fra cirka 200 år før Kristus. Hvor menneskekroppen hører også ind under hele universet, og dermed bliver vekselvirkningen mellem Yin og Yang afgørende for mennesket. Så længe der er nogenlunde balance mellem de to kræfter er mennesket sundt, men kræfterne er hele tiden i bevægelse, så der er fare for, at der opstår ubalancer. Sker det, kan det medføre sygdom og lidelser for menneskekroppen.