Impotens og Akupunktur

Problemerne i forbindelse med impotens kan være: Manglende sex-lyst, manglende evne til erektion, for tidlig sædafgang og følgeproblemer såsom manglende eller for få sædceller.

Årsagerne til impotens

Kan være alvorlig sygdom, også SOS-sygdomme (seksuelt overførte sygdomme), postoperative problemer eller tidligere alvorlige ulykker.

Forhøjet blodtryk, åreforkalkning og generelt dårligt blodomløb kan være en årsag. Blodtryksnedsættende medicin er almindeligt kendt som årsag til at potensen forsvinder.

Ifølge dr. Nogier skulle dette være det værste, som nogensinde kan ske for en mand – han vil gerne – men kan ikke – frustrerende!

Det kan også skyldes forskellige psykiske problemer, herunder angst for ikke at “kunne slå til” samt stress. En stresset mand er ingen god elsker.

Alle de nævnte problemer må naturligvis inddrages i tilrettelæggelsen af impotens behandlingen.

Dernæst har vi en årsagsgruppe til impotens, som ikke må overses. Det er f. eks belastning af lever og nyre på grund af lang tids medicinforbrug, måske endda en medicinforgiftning.

Der kan også være tale om forgiftninger af andre grunde: Stort alkoholforbrug, kemikalier, som der arbejdes med i lang tid, forurenet arbejdsmiljø, belastning med tungmetaller og især kviksølv.

Det kan også være generelle og langvarige ubalancer i væskebalancen, i natrium/kaliumbalancen, i blodsukkerbalancen, og i syre/basebalancen, der kan være medvirkende til impotens.

Det kan være en direkte dårlig ernæring eller en dårlig næringsoptagelse der kan være årsag til impotens, måske på grund af for lidt mavesyre, dårlig mave/tarmfunktion, gamle belægninger i tarmene o.m.a.

Mangel på vitaminer og mineraler – især zink er tit et problem. Mandens genitalier skal have et højt indhold af zink ifl. mange undersøgelser fra USA.

Zink kaldes også for “frugtbarheds-mineralet”. Utroligt mange mennesker er i underskud med zink. Det gælder både mænd og kvinder. Tag en test på din klient med en zink-test-væske.

Det er nemt og hurtigt. Som ved alle problemer, skal man se på, hvilke meridianer gennemløber de genitale organer? Det er lever- og nyremeridianerne, som har forbindelse til problemer med impotens.

Vi skal huske, at ifl. TCM, så er det leveren, som sender energi til nyrerne, og nyrerne står for “reproduktion” – rent biologisk. Hvis leveren er svækket i sin funktion, går det ud over nyrernes energi-niveau, og så bliver kvaliteten af enhver funktion derefter.

Afgiftning:

Hvis man har mistanke om en belastning/forgiftning, så har vi et godt all-round middel i Nux vomi-ca – C-30 samt Selénium C-30. Der findes et utal af afgiftningskure, der er målrettede til de bestemte forgiftninger.

I akupunkturen bruger vi nåle i Gb 8 samt at vi lærer klienten selv at foretage akupressur eller massage – 21 gange med uret og 21 gange imod uret på Ma 12 og Ma 30 – bilateralt til afgiftning. Der behandles 3-6 gange eller efter behov.

Behandling af impotens:

Vi har flere “programmer”. Potensproblemer betragtes i TCM som underfunktion i kredsløbsmeri-dianen alene eller/og dysfunktion i lever- og/eller nyremeridianen.

Det kan være stagnationer af qi i de tilhørende organer.Vælg et af programmerne og prøv det over 2-3 gange. Hvis overhovedet ingen respons – prøv et af de andre akupunktur programmer.

1.

  • Nåle: Ny3, Ny 7, TE 3, Bl 23, Bl 52 + Eciwo-punkt for nyrer (bilateralt med stimulation af punktet hvert 5. minut over 20 min)Moxa på Ga 25 bilateralt og Bl 52.

eller

2.

  • Du 4, Bl 23 – med nåle eller moxa samt Ks 9 med nåle.+ ifl. dr. Nogier: Asp i “clitoris-punktet” – ørepunktet.

eller

3.

  • Ks 9 bilateralt med alm. nåle i 20 min. + Clitoris-punktet i det øre, som hører til klientens lateralitet:Hvis klienten er højrehåndet, bruges højre øre, hvis venstrehåndet, bruges venstre øre.Dette lille behandlingsprogram er utroligt effektivt til både mænd og kvinder.En mand havde fået behandling med ovenstående program. Efter 2 behandlinger kom han i klinikken og sagde: “Kan du ikke også lige finde en tid til min kone”?

eller

4.

  • Auriculoterapi som eneste behandling til impotens:Clitoris-punktet samt fundne aktive punkter i det præfontale område, Lobus, øreflippen samt i o´prime-områderne. Asp i samtlige – men max. 4 nåle i alt – aldrig mere. Hvis du finder flere end 4 aktive punkter i alt, så vælger du de mest aktive.

For tidlig sædafgang:

  • Akupunkturbehandling i Le 3 -6 -8, alle toniserende.

Kinesisk urtemedicin:

  • KANG WEI LING Kan bruges ved impotens, for lidt seksual-energi og for tidlig sædafgang.
    • Indhold: Dong quai – gan cao – wu gong – bai shao yao – ginseng – lu rong.Effekt: Styrker lever-qi og lever-blod, opbygger sperma og Jing (livsessens). Dosering: 10 piller 2 gange dagligt – 10 piller FØR morgenmaden og 10 piller før sengetid. De indtages med et glas rødvin. Det giver en bedre optagelse. Hvis man ikke tåler alkohol, må man nøjes med et glas vand. Varighed af kuren: Det er en 15-dags kur.

    Impotens og akupunktur