PSORIASIS OG AKUPUNKTUR

Psoriasis behandles med både krops- og øreakupunktur samt kosttilskud og kostregulering. Behandlingen kan i nogle tilfælde være et sejt træk, i andre tilfælde sker en hurtigt forbedring.

Da Auriculoterapien kom hertil med dr. Raphaël Nogier, fik vi meget større muligheder for at hjælpe psoriasispatienter, også fordi han havde ny viden om sygdommen med fra forskergruppen GLEM* i Lyon.

Psoriasis ifølge ”vestlig medicin”:

Der er flere typer psoriasis og de kan variere i sværhedsgrad, forløb, form, udbredelse på kroppen og mønster. Psoriasis begynder med små røde hævelser i huden. Disse kan brede sig. Der kan være kløe.

Visse typer skællende psoriasis kan give så meget afskalning, at patienten ”drysser” overalt og efterlader et spor overalt.

Hvor forekommer psoriasis?

På albuer og knæ, i skridtet, på kønsdelene, i hovedbund og ansigt, på og bag ørerne, i hudfolder og på neglene.. Optræder næsten altid bilateralt – symmetrisk, men kan også brede sig til kroppen eller ned ad benene.

Heldigvis angriber sygdommen ikke alle steder på en gang. Det afhænger af, hvilken type psoriasis, der er tale om.

Hvilke typer psoriasis?

De almindeligste typer hedder psoriasis vulgaris og det er:

 • Guttat psoriasis (Dråbeformet psoriasis)
 • Plaque psoriasis (den absolut mest almindelige, skæller kraftigt)
 • Psoriasis i hårbunden
 • Neglepsoriasis
 • Invers psoriasis (Psoriasis i hudfolder – armhuler, lyske)
 • Psoriasis gigt

En sjælden form hedder:

 • Pustuløs psoriasis

En hudsygdom, der minder om psoriasis, men optræder kun på hænder og fødder.

 • Pustulosis palmo-plantaris (hudlidelse på håndflader og fodsåler)

Hvad er årsagen til psoriasis?

 • Skader på huden
 • Infektioner – især halsbetændelse med antibiotika-behandling
 • Forskellige slags medicin (især lithium og klorokin)
 • Psykisk stress
 • Alkohol

Man ved, at en pludselig afbrydelse af behandling med binyrebarkhormon kan få en simpel form for psoriasis til at blive mere alvorlig. Det gælder især ved tabletbehandling med binyrebarkhormon (Prednisolon). Derfor skal denne behandling undgås hos patienter med psoriasis.

Ref.netdoktor.dk

Psoriasis ifølge Auriculomedicin og Kinesisk Medicin:

Et udbrud af psoreasis kan opstå på grund af følgende:

 1. Klienten har et ”forhøjet immunforsvar” – en autoimmun reaktion i kroppen
 2. Betragtes ifl. TCM som overskud i lunger og underskud i nyrer
 3. Klienten reagerer på citrusfrugter i enhver form – med øget og kraftigt udslæt (allergi)

For mange år siden kunne slemt plagede psoriasispatienter få statstilskud til at rejse til Israel, til ”det døde hav”, for at få en kur med sol og saltvand. Det lindrede, men helbredte ikke.

Det var som regel i november og december, at de havde det værst. Det gjorde, at man troede, at deres forværring skyldtes mangel på sollys.

Det var det ikke, det var juleappelsinerne, som var skyld i de ekstra udbrud i disse måneder – altså en allergisk reaktion.

Det blev opdaget ved senere videnskabelige undersøgelser foretaget af den franske forskergruppe ”Groupe Lyonnais d´Études Medicales”. Undersøgelserne viste, at alle typer af citrusfrugter indeholder et stof, som provokerer psoriasis. Dette ”stof” er vitamin C, ascorbinsyre. Det bruges som kosttilskud og i koncentreret form som konserveringsmiddel i mange fødevarer.

Alle psoriasispatienter har allergi på vit. C.

Det betyder, at patienter med psoriasis aldrig må indtage citrus, hverken som frugt eller juice, og de skal undgå alle øvrige C-vitaminholdige frugter samt fødevarer og kager, hvor der er brugt ascorbinsyre som konserveringsmiddel. Det betyder selvfølgelig også, at c-vitaminer som kosttilskud er udelukket. Dette forbud er livslangt.

Psoriasispatienter mangler vitaminer og mineraler.

Man opdagede også, at psoriasispatienter altid mangler kalcium, zink, A- og D-vitamin.

Undersøgelser viste, at Prednisolon og anden medicin med binyrebarkhormon dræner kroppen for kalcium. Der sker et skred i balancen i kropskemien, når behandlingen med Prednisolon stoppes. Efter denne opdagelse ordinerer lægerne kalcium-tilskud samtidig med behandling med binyrebarkhormon.

Lægen Raphaël Nogier har i undervisningen af Auriculomedicin lært os, at der altid er en allergi eller intolerans til stede hos en psoriasis-patient. Derfor skal patienten testes og behandling af allergien startes op samtidigt med behandlingen af psoriasis.

*GLEM – Groupe Lyonnais d´ Études Medicales, er en gruppe læger i Lyon, Frankrig, som bl. a. studerer og udvikler alternative og nye metoder i sygdomsbehandling.
Denne Psoriasis behandling er lidt kompleks og kræver, at man har lært at udøve Auriculoiterapi ifl. dr. Nogier.

© Doris Damsgaard

Klik her:    Få seriøs behandling her