Snorker du eller har du Søvnapnø.
Der er nu hjælp til dig der snorker og har søvnapnø.
Dygtige akupunktører har udviklet og efterfølgende forbedret en akupunkturbehandling med en special kombination af akupunkturpunkter der kan afhjælpe snorken.
Hvis du hører til de patienter hvor lægen har sagt at du skal “under kniven” for at blive din snorken kvit, skal du måske prøve denne ufarlige behandling først.
At snorke kan være et helvede for dig og dine omgivelser. Dette kan ofte føre til at man sover “hver for sig” samt at man sover dårligt og vågner op uoplagt med manglende energi.
Snorken og søvnapnø forværres af alkohol, afslapningsmedicin og beroligende medicin.
Søvnapnø (Obstruktiv Søvn Apnø (OSA) kan være een af følgevirkningerne til snorken. Patienten træker ikke vejret i lange perioder, Vejrtrækningspausernes kan være af forskellig længde fra 10 sekunder, helt op til 60 og i sværere grader helt op til 90 sekunder.
Dette kan være livstruende og skal altid undersøges af læge.
Risici ved ubehandlet søvnapnø
Ud over at søvnen forstyrres, er kampen for at få vejrtrækningen i gang efter hver apnø meget trættende for kroppen. Det nedsatte iltindhold i blodet medfører, at hjertet skal arbejde hårdere, og såvel blodtrykket som mængden af stresshormoner øges. Uden behandling vil de skadelige virkninger øges.
Flere studier viser, at ubehandlet søvnapnø er en risikofaktor for en lang række alvorlige medicinske lidelser, blandt andet forhøjet blodtryk, hjerte- og karsygdomme, slagtilfælde, diabetes og depression.
Det antages, at ca. 4 % af alle danske mænd og 2 % af alle kvinder i alderen 30-79 år har sygdommen søvnapnø.
Hvad er symptomerne?
De hyppigste symptomer ved snoken og søvnapnø er:
- Vågner om morgenen uden at være udsovet
- Problemer med at holde sig vågen om dagen f.eks. til møder, under bilkørsel eller foran TV
- Vågner med hovedpine
- Opvågninger om natten, af og til med hjertebanken
- Høj snorken
- Svedeture om natten og meget urolig søvn
- Hyppige natlige toiletbesøg
- Nedsat seksuallyst
- Besvær med at koncentrere sig om dagen
- Nedsat indlæringsevne og hukommelse
Poul Jennum, overlæge, dr. med. og leder af søvnlaboratoriet på Amtssygehuset i Glostrup, har gennem tyve år forsket i danskernes søvn- og snorkevaner. Han bekræfter, at der ikke er nogen tvivl om, at svær snorken kan have alvorlige konsekvenser for folk.
Han skelner mellem almindelig social snorken og søvnapnø. Det første kan man selv gøre en del ved, da forskerne ved, at overvægt, alkohol og rygning forværrersnorken.
– Folk skal tabe sig, hvis de er overvægtige. Lade være med at drikke alkohol kortfør sengetid og holde op med at ryge. Hvis det ikke hjælper, og de fortsat er belastede i dagtimerne, vil jeg anbefale, at de beder deres egen læge om atblive screenet for søvnapnø, siger Poul Jennum, overlæge, dr. med.
se yderliger oplysninger om snorken søvnapnø og akupunktur:
apunkt.dk/anbefalinger-akupunktur-snorken.asp
apunkt.dk/akupunktur-snorken.asp
apunkt.dk/akupunktur-soevnapnoe.asp
Hjælp til folk der snorker.