Ingefær

: Zingiber officinale – må ikke forveksles med den danske have-ingefær, som er meget giftig, og som hedder Arum maculatum.

De har intet med hinanden at gøre. Zingiber officinale – karakter: en varmende urt, d.v.s. styrker chi og yang og giver indre varme, altså en Chi-tonic. Når en plante har betegnelsen: ”officinale eller officinalis” betyder det, at det er en lægeplante, som anvendes i fremstilling af medicin.

Anvendelse: Ingefær bruges i madlavningen og i folkemedicinenBruges i stor udstrækning ved indre kulde, kulderystelser, opkast, diaré, forkølelse, ondt i halsen, influenza, smerter i mave/tarm og fugtig hoste, kron. bronchitis samt kulde og fugt (gigt). Endvidere fremragende til behandling af alle slags rejsesyge: Fly – sø- og køresyge, svimmelhed, kolde hænder og fødder. Gigt er ifl. TCM – Traditional Chinese Medicine –  en ophobning af kulde og fugt.

Ingefær forbedrer blodcirkulationen og nedsætter blodtrykket. Virker regulerende på kolesterol og blodsukker. Fremmer produktion af fordøjelsesvæsker og -enzymer.

Bruges i mange kinesiske urteblandinger, naturmedicin og harmoniserer blandingerne.Frisk ingefær “løsner” overfladen (giver udskillelse via sved) ved behandling af forkølelse, feber, influenza, ondt i halsen, hudirritationer, udslæt.

Ingefær-te:Brug frisk ingefærrod, vask den godt og soignér skallen for løse skæl og skrammer, men skær ikke skallen væk.

Der er værdifulde lægende stoffer heri. Urteafkog eller te: Skær i skiver eller hak fint. Hæld 4-5 skiver i ca. 1/2 ltr vand. Lad simre i 15-20 min. ved svag varme. Kan drikkes varm eller kold, sødet eller usødet efter smag og behag med honning eller sukker. Indtages kun over nogle dage: 1/4 dl x 2 dgl.Ingefær-te med lakridsrod:Urteblanding til urtete, kan bruges ved de her nævnte ubalancer: Tilsæt 3-4 stk. kinesisk Lakridsrod til Ingefær-afkoget. Lakridsrod: Karakter: Chi – toniserende, styrker Chi.Lakridsrod indeholder bitterstoffer, som styrker binyrerne og dermed immunforsvaret.Brug den uden skal – frisk revet fint over havre- eller jawsgrød, i råkostsalat – især fin med revne gulerødder eller i en dressing. Brug den revet i forskellige retter og til marinader. Effekt: Stimulerer adrenalin, reducerer inflammationer, styrker produktion af slimhindevæsker i led og løsner muskelkramper og -spændinger.Dæmper hoste, er mildt laxativ, god til gastro-intestinal svaghed og forstyrrelse, mavesår, forkølelse, halsbetændelse, astma, arthritis, artherosclerosis.Er feber – og smertedæmpende.
Lakridsrod anvendes desuden i mange medicinske blandinger for at forbedre smagen og harmonisere effekten af de øvrige urter og altså her sammen med Ingefær.

OBS: Længere tids indtagelse af store mængder lakridsrod kan give blodtryksforhøjelse.

Det er ikke alle kvinder der skal have Ingefær

Log in with your credentials

Forgot your details?

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk